Nu finns en del 2 ute med en titt på den senaste kommunikationen från Tietoevry. "Våra säke...

Nu finns en del 2 ute med en titt på den senaste kommunikationen från Tietoevry.

"Våra säkerhetsexperter har bedömt de potentiella attackvektorerna, och genomfört relaterade säkerhetsverifieringar."

Det är svårt att föreställa sig något mer intetsägande som uttryck för ansvarstagande och åtgärdshantering i den här härvan kring Tietoevry som jag skrev om för ett par dagar sedan. Citatet återkommer både i Sverigechefens ursäkt som förmedlas via Ny Teknik, och i Tietoevrys eget pressmeddelande.

Sannolikt får vi invänta närmare detaljer, utöver att man "bedömt potentiella attackvektorer", från polisutredningen. Men polisutredningen är föga förvånande inte utan sitt eget drama, då polisen säger att de inte fått all nödvändig information från Tietoevry medan Tietoevry svarar med andemeningen att "Joho, det har ni visst."

Visst säger man att nuet rimmar med det förflutna, för det var ungefär den kritiken som framfördes i den statliga utredningen som blev klar 2012. Tieto delade inte med sig av tillräcklig information efter att ett hårdvarufel slog ut ett 50-tal kunder i upp till flera veckor.

Nu pudlar Sverigechefen efter det senaste PR-haveriet i DN och skriver till Ny Teknik att "Mina svar blev inte som de var tänkta". Nu kom skräddarsydda citat via mejl, som alltså i vissa delar är en kopiera-och-klistra-manöver från samma källa som pressmeddelandet.

"Svaren [i DN-intervjun] speglar inte hur vi ser på saker och ting" skriver Bordal till Ny Teknik, och undviker i stort att tala om hur de ser på saker och ting.

Läs hela texten på bloggen 👇

https://axbom.se/tietoevry-del-2/